вторник, 4 декември 2012 г.

Как да създадем реалистичен интериорен проект? 


Преди 6 години когато започнах да се занимавам с "3DS MAX" обходих стотици сайтове за да стигна до истината. Истината е, че реалистичност с компютър е невъзможно да се пресъздаде. Все пак може да се постигнат доста интересни резултати в тази област. Как да направим такава визуализаци?








Хардуерът:


Видеокартата: Много важен компонент. Макар че има лаптопи с доста добри показатели, не се залъгвайте настолният компютър е задължителен. Тук важи правилото "Колкото повече толкова повече".

Рам памет: Поне 16GB;

Процесор: I7 е моят избор;

Хард диск: Трябва да е бърз с повечко кеш;

Софтуерът: 

"3DS MAX", "CINEMA 4D"," MAYA". С която и от тези програми да започнете няма да сбъркате. Най- много онлайн уроци има с "3DS MAX". Най-лесна за усвояване е "CINEMA 4D". Моят съвет е да не прибързвате с покупката на софтуера. Има пробни версии и безплатни версии за студенти.

Уроците: 

Лично при мен всичко стана на принципа проба-грешка. Гледах стотици уроци. Много важно при самия урок е повторение, повторение, повторение и пак докато не усвоите дадената техника.

3-те най-важни фактора за постигане на реалистичност

- V-ray, господарят на рендериращите програми. Цената е висока, но си заслужава
- Материалите; Без добри материали нищо не може да се направи. Тук уменията с Фотошоп са решаващи.
- Търпението. Е, не става веднага, но с търпение и постоянство ще се получи.

Места с добри уроци:


www.tutorialized.com - много уроци за начинаещи.
www.viscorbel.com - уникални уроци за създаване на интериори и екстериори. Повечето са платени, но си заслужават всеки лев, а и не са скъпи :).

Изпращйте ми ваши визуализации за да ги подобрим заедно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар